Svet 9.7.2014 12:15

Slon Dumbo bo spet letel na velikih platnih

Los Angeles, 9. julija - Disneyjevo animirano klasiko o letečem cirkuškem slončku Dumbu bo v igrani priredbi poustvaril Ehren Kruger. Scenarij bo sledil originalni Dumbovi zgodbi, ki jo bodo razširili z "edinstveno družinsko zgodbo", piše Hollywood Reporter.

Uspeh računalniške animacije s CG tehnologijo, s katero so ustvarili realistične primate v filmu Vzpon planeta opic, je spodbudil igrano poustvaritev Disnyjevega najbolj priljubljenega slončka.

Pisec scenarijev za franšizo Transformerjev bo napisal scenarij in z Justinom Springerjem film tudi produciral.

Dumbo je s 64 minutami Disneyjev najkrajši in najbolj čustveno nabit animirani film o cirkuškem slončku Jumbu Jr., ki zaradi velikih ušes dobi krut vzdevek Dumbo. Njegovo mamo, ki ga poskuša pred nasilneži zaščititi, odpeljejo in zaprejo.

Dumbo se na pustolovščino poda s svojim edinim prijateljem, miškom Timothyjem. Sčasoma svojo hibo obrne v svojo prednost, saj se s svojimi ušesi nauči leteti.

V zadnjih letih v Disneyjevem studiu beležijo velik uspeh z igranimi adaptacijami njihovih najbolj popularnih risanih klasik. Najdonosnejša igrana priredba Alica v čudežni deželi v režiji Tima Burtona je v blagajno prinesla več kot milijardo dolarjev, najnovejša različica Trnuljčica, Malificent z Angelino Jolie pa je doslej zaslužila že več kot 630 milijonov dolarjev.

Prihodnje leto naj bi na velika platna prišli igrana Pepelka, Knjiga o džungi ter Lepotica in zver.