Svet 15.7.2014 11:02

Grška diva Nana Mouskouri se je vrnila na atenski oder

Atene, 15. julija - Nana Mouskouri, ena najbolj prodajanih pevk vseh časov, se je v ponedeljek vrnila na oder v rodni Grčiji. Koncert je bil del turneje, s katero obeležuje svoj 80. rojstni dan. Pred koncertom ob vznožju Atenske akropole, kjer se je pred šestimi leti poslovila, je dejala, da je bilo slovo od glasbe velika napaka.

Ikona glasbene industrije, ki se podpisuje pod skladbo White Roses from Athens in je znana po ljubezenski pesmi iz kultnega francoskega muzikala Cherbourški dežniki (Les Parapluies de Cherbourg), je povedala, da je upokojitev škodovala njenemu zdravju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Odločitev pred šestimi leti, da se poslovi od glasbe, je po njenih besedah sovpadla z obdobjem, ko se je počutila, da se stara. "Toda ta odločitev me je drago stala," je povedala pevka. "Kar naprej sem bila pri zdravniku. Čutila sem bolečine po vsem telesu, bolel me je hrbet," je pojasnila Mouskourijeva in dodala, da so jo po odhodu iz glasbene industrije prežemali občutki brezupa in depresije.

Mouskourijeva se je od glasbene industrije poslovila leta 2008, ko "so jo začela dohitevati leta" in se je postaral njen glas, ki je izgubil svežino. "Zdaj je varen, še vedno lahko dosegam iste višine kot prej," je še povedala pevka, ki je po desetletjih glasbenega uspeha med letoma 1994 in 1999 delovala tudi v Evropskem parlamentu.

Na ponedeljkovem koncertu se ji je na odru poleg drugih glasbenikov pridružila tudi njena hči Lenou.

Pevka je turnejo, s katero obeležuje svoj življenjski jubilej, ki ga bo praznovala oktobra, začela konec lanskega leta v Južni Ameriki, nadaljevala pa jo bo vse do začetka prihodnjega leta.