Svet 15.7.2014 11:22

Bayreuthski festival podaljšal pogodbo Katharini Wagner

Bayreuth, 15. julija - Festival Richarda Wagnerja v Bayreuthu je za pet let podaljšal pogodbo umetniški vodji Katharini Wagner, je po poročanju nemške tiskovnega agencije dpa v ponedeljek povedal poslovni direktor festivala Heinz-Dieter Sense. Trenutna pogodba se ji bo iztekla po končani festivalski sezoni leta 2015, mesto umetniške vodje bo tako zasedeno do leta 2020.

Odločitev so sprejeli zvezna dežela, mesto Bayreuth in Društvo prijateljev Bayreutha.

Katharina Wagner je leta 2008 na čelu slovitega festivala nasledila svojega očeta Wolfganga Wagnerja skupaj s svojo polsestro Evo Wagner-Pasquier. Slednja je februarja letos sporočila, da po letu 2015 ne želi več umetniško voditi festivala. V Bayreuthu so njeno odločitev spoštovali, tako da bo pri prireditvi sodelovala le še kot svetovalka.

"Nova pogodba, ki jo je prejela Katharina, vsebuje le nekaj neznatnih sprememb k njenim dosedanjim nalogam," je povedal Sense, čigar pogodba se prav tako izteče po festivalski sezoni 2015. Ali mu jo bodo podaljšali, še ni odločeno.

Letošnjo festivalsko sezono na Zelenem griču bo 25. julija odprla opera Tannhäuser, ki jo je režiral Sebastian Baumgarten.