Svet 16.7.2014 10:40

Depardieu bo destiliral organsko rusko vodko

Moskva, 16. julija - Francoski igralec Gerard Depardieu, najslavnejši novi državljan Rusije, bo tam prideloval organsko vodko. Igralec, ki ima več izkušenj z degustacijo kot z destilacijo alkohola priznava, da se bo v pridelovanju močne pijače preizkusil prvič ter izrazil upanje, da bo ta podvig uspešen, poroča francoska agencija AFP.

Ukrajina, Ivano-Frankivsk. Francoski filmski igralec Gerard Depardieu. Foto: Itar-Tass/STA Arhiv Itar-Tass/STA

Ukrajina, Ivano-Frankivsk.
Francoski filmski igralec Gerard Depardieu.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv Itar-Tass/STA

Depardieu, ki ima v lasti že več vinogradov, restavracij, bistrojev in pivnic je prepričan, da ljudje sicer raje kot žganje pijejo vino, "ampak vodka je pijača zabave", je povedal igralec.

Gerard Depardieu, znan po svoji naklonjenosti do pijače in jedače, je po večeru pokušanja škotskega viskija in haggisa, znane škotske jedi iz ovčje drobovine, na letošnjem Edinburškem filmskem festivalu zamudil premiero svojega zadnjega filma Dobrodošli v New Yorku.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je francosko sodišče igralca lansko leto oglobilo za 4000 evrov. Mera alkohola v njegovi krvi je takrat trikrat presegla dovoljeno.

Depardieu pri 65 letih načrtuje odprtje še ene francosko-ruske restavracije. V Saransku, kjer trenutno domuje, pa namerava odpreti center za umetnost.

Depardieu je rusko državljanstvo dobil januarja 2013, po tem ko se je zaradi vladne napovedi 75-odstotne obdavčitve najpremožnejših državljanov odpovedal svojemu francoskemu državljanstvu.