Slovenija 17.7.2014 11:22

V Križevniški cerkvi bo nastopil Trio Brahms

Ljubljana, 17. julija - V sklopu Festivala Ljubljana bo danes ob 20. uri v Križevniški cerkvi gostoval Trio Brahms iz Moskve. Ansambel sestavljajo violinist Nikolaj Sačenko, čelist Kiril Rodin in pianistka Natalija Rubinstein. Zasedba bo nastopila z deli Straussa, Brahmsa in Šostakoviča, so sporočili s festivala.

Trio Brahms, zasedba diplomantov Konservatorija Čajkovski in Ruske akademije za glasbo Gnesin, je nastal na pobudo pianistke Natalie Rubinstein, ki je k sodelovanju povabila še violinista Nikolaja Sačenka in čelista Kirila Rodina.

Skupina se je javnosti prvič predstavila leta 1991, tri leta kasneje so osvojili prvo mesto na mednarodnem tekmovanju za komorno glasbo v Trapeni, od leta 1998 pa so stalni ansambel Moskovske državne filharmonične družbe.

Zasedba nastopa v vseh pomembnih dvoranah v Rusiji, zahodni Evropi, Avstraliji in Južni Koreji. So redni gostje jesenskega festivala v Moskvi in se tako pridružujejo drugim uglednim ruskim umetnikom, kot so Natalija Gutman, Nikolaj Petrov in Godalni kvartet Brodin.

Umetniki pa so prav tako ustanovitelji Brahms trio fundacije, ki skrbi za uresničitev številnih dobrodelnih programov na področju kulture.