Svet 17.7.2014 11:30

Ron Howard bo snemal dokumentarec o zgodnjih Beatlih

London, 17. julija - Oskarjevec Ron Howard bo režiral dokumentarec o zgodnjih letih legendarne britanske zasedbe Beatles. Zgodba filma, ki ga bodo snemali v sodelovanju s Paulom McCartneyjem, Ringom Starrom, Olivio Harrison in Yoko Ono, se bo osredotočila na obdobje med letoma 1961 in 1966, piše britanski BBC.

Film, ki bo Beatlom sledil na potovanju od liverpoolskega kluba Cavern do njihovega zadnjega koncerta v San Franciscu, je Howard označil za "izjemno zgodbo štirih mladcev, ki so leta 1964 zavzeli svet".

"Njihovega vpliva na popularno kulturo ni mogoče dovolj poudariti," je še dejal Howard, ki je nagrado ameriške akademije dobil za film Čudoviti um.

Režiser bo moči združil s producentom Brianom Grazerjem, s katerim je sodeloval že pri Da Vincijevi šifri in Dirki življenja. Leta 1986 sta Howaard in Grazer ustanovila produkcijsko hišo Imagine Entertainment.

Beatli so po Evropi začeli koncertirati konec leta 1963, svetovne zvezde pa so postali po nastopu na ameriški oddaji Ed Sullivan Show naslednje leto. Nekaj mesecev zatem so se podali na svetovno turnejo, ki so jo po 166 koncertih v 90 mestih po svetu zaključili leta 1966.