Slovenija 18.7.2014 6:00

Začenja se poletje pred Škucem

Ljubljana, 18. julija - S predstavo Cirkuški piknik v izvedbi Cirkus La Bulle se bo danes začel poletni festival Dobimo se pred Škucem, ki bo do 27. julija ponudil več kot 45 različnih dogodkov. Dobimo se pred Škucem sestavljajo popoldnevi in večeri, posvečeni kulturi, razvedrilu in poletnim srečevanjem, ki potekajo že 12. leto, so sporočili organizatorji.

Ljubljana. Galerija Škuc. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Galerija Škuc.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Vodilo festivala je, da bi s kvalitetnimi kulturnimi dogodki raznovrstnih umetniških zvrsti dopolnili in popestrili poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane ter obiskovalcem omogočili sproščeno poletno druženje in ustvarjanje.

Festivalski program je namenjen široki javnosti, saj obsega glasbene, literarne, gledališke in plesne dogodke, filmske projekcije, razstavi, modno revijo, ustvarjalne delavnice ter Škucevo tržnico.

V glasbenem sklopu Muzika na starem trgu se bodo letos predstavili Ajda Stina Turek trio, Nuragi, Getonka, Aritmija, Duo Mori Jenner, Cabaret band, Elvis Berljak, Radio mondo in Didiwa.

Gledališčni program - Teater v galeriji - bo poleg uvodne predstave ponudil še predstave za otroke, kot so Rdeča kapica, Kralj Matjaž v časovni zanki ter Šivilja in škarjice, ter predstave za odrasle, med njimi Gospod predsednik in Zgodba o živalskem vrtu.

V sklop Filmskih projekcij so letos vključili dokumentarne filme režiserja Dušana Moravca, odprli pa bodo tudi razstavo študentov katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil POP-perpetuum-UP ter pripravili modno revijo Perpetuum.

Prvič se bosta z razstavo Lepa beseda (lepo) Mesto najde predstavili tudi oblikovalki Ana Marija Kanc in Tina Zadnik.

Letošnji festival bo vključeval tudi nekaj večdnevnih ustvarjalnih delavnic: lutkarsko, fotografsko, tečaj izdelovanja izvirnih glasbenih instrumentov, delavnico sitotiska, pohištva iz recikliranega kartona ter še deset enodnevnih ustvarjalnic.