Slovenija 13.8.2014 9:42

Na Ljubljana festivalu drevi Boris Bizjak in Simon Lane

Ljubljana, 13. avgusta - V Križevniški cerkvi bosta v sklopu Ljubljana festivala drevi nastopila flavtist Boris Bizjak in pianist Simon Lane, ki bosta poslušalcem zaigrala Bachovo Sonato za flavto v e-molu, Schubertovo Introdukcijo in variacije na temo Trockne Blumen, Sonato za flavto in klavir v D-duru Prokofjeva ter Bornejevo Bleščečo fantazijo na teme iz opere Carmen.

Slovenski flavtist Bizjak živi in deluje v Londonu, diplomiral pa je v Parizu. Po zmagi na mednarodnem tekmovanju za flavto v Pikardiji ter zmagah na državnih tekmovanjih flavtistov in komorne igre zdaj koncertira po vsem svetu, je zapisano na spletni strani Ljubljana festivala.

Bizjak ne izvaja izključno klasične glasbe, temveč z veseljem zaigra tudi flamenko in blues. Njegovi partnerji v teh projektih so znani glasbeniki in skupine flamenka pa tudi plesalci.

Britanski pianist Simon Lane je kot deček pel v slovitem zboru Canterburyjske katedrale, kasneje pa je diplomiral na sloviti Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu. Sedaj z inštrumentalisti pa tudi s solopevci koncertira po Evropi in Severni Ameriki.

Je umetniški vodja cikla koncertov z naslovom Simon Lane in prijatelji v rojstnem mestu Bromley.