Slovenija 18.8.2014 4:00

V Novem mestu se bo danes začel 15. Jazzinty

Novo mesto, 18. avgusta - V Novem mestu se bo danes začel 15. festival Jazzinty, ki bo pod sloganom Svež veter v jadra trajal do sobote, 23. avgusta. Na glasbenih delavnicah bo pod vodstvom sedmih mentorjev sodelovalo 40 udeležencev iz Slovenije in tujine. Tradicionalno bodo podelili nagrado jazzon za najboljšo jazz kompozicijo, novost pa bodo jam sessioni.

Novo mesto. Festival Jazzinty. Foto: Tina Kosec/STA Arhiv STA

Novo mesto.
Festival Jazzinty.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Intenzivne enotedenske glasbene delavnice pod vodstvom sedmih izkušenih mentorjev iz Slovenije, ZDA, Hrvaške in Avstrije se bodo udeležili glasbeniki iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Nizozemske, Kitajske in Rusije, ki se bodo izpopolnjevali v različnih instrumentih in petju.

Hkrati z delavnico bo potekal festivalski program, ki bo vključeval predstavitve novih slovenskih jazzovskih projektov, finale nagrade jazzon, koncert mentorjev delavnice, zaključni koncert udeležencev delavnice in spremljevalni program. Letošnji novosti bosta sklop jam sessionov ter širitev festivalskega prizorišča na novomeški Glavni trg.

Organizacija festivala bo tokrat prvič pod okriljem Kulturnega centra Janeza Trdine v sodelovanju z ustanoviteljem Jazzintya, zavodom LokalPatriot ter v koprodukciji z Založbo Goga in Glasbeno šolo Marjana Kozine.

Festival se bo začel ob 20. uri v avli Kulturnega centra s koncertom skupine Jazzlumination.