Slovenija 19.8.2014 9:34

V Postojni danes začetek festivala Zmaj 'ma mlade

Postojna, 19. avgusta - V Postojni se danes začenja 18. poletni kulturni festival Zmaj 'ma mlade, ki bo ponudil 13 dni pestrega kulturnega, športnega in zabavnega programa. Odprl ga bo koncert makedonske zasedbe Shutka Roma Rap ob 20.30 na Titovem trgu. Zasedba na svojstven način združuje trubaško tradicijo in sodoben rap.

V glasbenem delu festivala se bo v sredo občinstvo z Janijem Kovačičem ob spremljavi Ane Pupedan jezilo v ritmih Besnih pesmi. Sekire, Balkan Bojs in Zablujena generacija bodo poskrbel za petkov večer, sobotno dogajanje pa bo prepuščeno domačinu Sandiju Mvp in zasedbi The Stroj.

V drugem tednu bodo z glasbenim dogajanjem začeli sredi tedna s koncertom Jimmy Barka Experience. V soboto bodo nastopile skupine Hex, Mirko & Breakbeat Brass Bandom ter Zmelkoow, ki letos obljubljajo koncert samih hitov. Festival bo 31. avgusta sklenil koncert ob 50. obletnici ansambla Venera.

Gledališki odri in ulice bodo ponudili predstavo Boštjana Gorenca - Pižame 50 odtenkov njive. V nedeljo, 24. avgusta, bo na vrsti stand-up večer, v drugem tednu festivala pa si bo mogoče ogledati plesno predstavo Intermezzo, ognjeni spektakel SoDrga in ulično predstavo Počivaj v miru.

Kot so sporočili organizatorji, tudi letos pripravljajo tržnico nevladnih organizacij, kjer se bodo predstavila društva, zasebni zavodi in ustanove iz notranjsko-kraške regije.

Za najmlajše napovedujejo delavnice, predstave, razstave in rajanje. Med drugim se bo mogoče udeležiti delavnice Moja drevesa v mestnem parku in si ogledati istoimensko razstavo v Notranjskem muzeju. Ustvarjalne delavnice, ki jim bosta sledili predstavi Vidkova srajčica in glasbeni živ žav z Andrejo Zupančič, bodo na vrsti ob sobotah.

Športni utrip vključuje tradicionalno breakdance bitko, Modrijanov pohod v jamo pod Predjamskim gradom ter turnirje v odbojki na mivki, inline hokeju in malem nogometu. Letošnja novost je slackline.

V primeru dežja bo otvoritveni koncert zasedbe Shutka Roma Rap prestavljen v Mladinski center Postojna.