Svet 8.9.2014 6:00

Konec septembra se obeta nov indijski film, posnet v Sloveniji

Bangalore/Ljubljana, 8. septembra - V indijske kinematografe bo 18. septembra prišel film Super Ranga. To je že peti film indijske filmske produkcije, ki je bil posnet v Sloveniji. Snemanje dveh delov filma oziroma t.i. pesmi je potekalo aprila letos v različnih krajih po Sloveniji. V Sloveniji so indijski filmarji v enem letu in pol posneli že štiri filme in eno televizijsko serijo.

Ustvarjalci filma so že izdali napovednik prve pesmi z naslovom Dance Raja v izvedbi glavnega igralca filma, super zvezdnika Upendre.

Glavno žensko vlogo je odigrala mlada obetavna indijska igralka Khriti Kharbanda, ki ji je snemanje tega filma prineslo še dve pogodbi za nadaljnje sodelovanje.

Poleg zvezdniške igralske zasedbe je bilo med 25 člansko filmsko ekipo tudi nekaj drugih zvenečih imen iz indijskega filmskega sveta, kot so režiser filma Sadhu Kokila, direktor fotografije Ashok Kashyap in plesni koreograf Imran Sardhariya.

Film Super Ranga je že drugi remake uspešnega indijskega filma Kick letos, prvega je posnel indijski super zvezdnik Salman Khan.

V Sloveniji so snemali nekatere dele filma, tako imenovane "pesmi", kjer igralca pojeta in plešeta, v ozadju pa so prikazane lepe lokacije iz narave ali mesta, so sporočili iz RTA agencije.

Za snemanje pesmi v Sloveniji so se odločili, ker so snemalno ekipo navdušile pokrajine Slovenije. Upendra je povedal, da je v Sloveniji kot v nebesih. Eden lepših prizorov je bil posnet na Bledu, snemali so tudi na Starem gradu Celje, v Piranu in v Ljubljani.