Svet 4.9.2014 15:46

Abba bo izdala album s posnetki v živo

Stockholm, 4. septembra - Oboževalci švedske pop skupine Abba si lahko obetajo nov album iz njihovega arhiva. Konec septembra bo izšla plošča s posnetki, nastalimi na koncertu leta 1979 v Londonu. Album Live at Wembley Arena bo vseboval 25 skladb, ki zvenijo "točno tako, kot je bilo," je v sredo v Stockholmu povedal član skupine, 67-letni Benny Andersson.

Kot je dejal Andersson, ni vedel, da so takrat tako dobro zveneli. "Bil sem presenečen, da smo peli tako dobro," je dejal po poročanju nemške tiskovne agencije dpa in dodal, da na odru ni imel takšnega vtisa.

Album je produciral njegov sin Ludvig. Na njem je tudi še neobjavljena pesem I'm Still Alive izpod peresa Abbine pevke Agnethe Faltskog. Skupina drugega še neizdanega gradiva nima, Andersson pa je ugibanja o morebitni ponovni združitvi izključil.

Abba je leta 1974 s skladbo Waterloo zmagala na Evroviziji in doživela velik uspeh. Četverica, ki je zadnji album izdala leta 1982, bo z novo ploščo obeležila 40. obletnico zmage na tem tekmovanju.