Svet 11.9.2014 5:00

Legendarni glasbeniki združenih moči poustvarili glasbo Paula McCartneyja

New York, 11. septembra - Številna legendarna glasbena imena, med njimi Bob Dylan, B. B. King in The Cure, so združili moči in posneli album z največjimi uspešnicami nekdanjega Beatla Paula McCartneyja. Album The Art of McCartney, ki je nastal v sodelovanju s pevčevim bandom, združuje 42 pesmi, izšel pa bo 17. novembra, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Belgija, Bruselj. Nekdaj član Beatlov Paul McCartney. Foto: Thierry Monasse/STA Arhiv STA

Belgija, Bruselj.
Nekdaj član Beatlov Paul McCartney.
Foto: Thierry Monasse/STA
Arhiv STA

Ideja o projektu je vzniknila leta 2003, ko se je losangeleški producent Ralph Sall povezal z McCartneyjem in njegovo spremljevalno skupino, kasneje pa so k sodelovanju povabili še številne druge glasbenike.

Album uvede uspešnica Beatlov iz leta 1967 Hello, Goodbye v izvedbi banda The Cure. Pesem tudi v prenovljeni podobi ostaja zvesta izvirniku, zahvaljujoč izrazitemu vokalu pevca Roberta Smitha pa singel razgrinja tudi vpliv, ki so ga na skupino The Cure imeli legendarni Beatli.

Idejni vodja projekta Sall je dejal, da je h glasbenikom z željo po poustvarjanju omenjenih uspešnic pristopil precej ambiciozno. Izpostavil je, denimo, Boba Dylana, saj po njegovem mnenju ta sodi med "redke umetnike, katerih glasbo lahko postavimo Beatlom ob bok".

Temu navkljub je Dylan privolil v sodelovanje pri projektu. Na novem albumu je tako v njegovi izvedbi moč najti uspešnico Things We Said Today iz leta 1964, med drugim pa so zapeli tudi legendarni blues glasbenik B. B. King, country legenda Willie Nelson ter frontman skupine Beach Boys Brian Wilson.