Svet 19.9.2014 5:00

Novembra bo izšel album Whitney Houston s posnetki v živo

Los Angeles, 19. septembra - Novembra bo izšel album s posnetki najboljših nastopov prezgodaj preminule ameriške pevke Whitney Houston. Po napovedih njenega producenta Clivea Davisa bo vseboval 16 skladb na CD in 19 skladb na DVD formatu. Po producentovem mnenju je bila največja pevka na svetu. "Želim, da se zgodovina tega zaveda," je svojo napoved pospremil Davis.

Med posnetki bodo skladba The Star Spangled Banner, ki jo je zapela na Super Bowlu leta 1991, njena različica pesmi Dolly Parton I Will Always Love You s koncerta v Južni Afriki leta 1994 in pesem You Give Good Love, ki jo je izvedla v televizijski oddaji Tonight Show leta 1995.

Davis je za izdajo albuma dobil blagoslov pevkine družine, njena mati, gospel pevka Cissy Houston, pa mu je celo pomagali izbrati posnetke, je poročala makedonska tiskovna agencija MIA.

Davis je Houstonovo odkril v zgodnjih 80. letih prejšnjega stoletja in ostal njen tesni prijatelj vse do njene smrti. Umrla je leta 2012, na predvečer podelitve grammyjev, najpomembnejših glasbenih nagrad ameriške glasbene industrije. Stara je bila 48 let. Zadnja leta pred smrtjo je imela težave z mamili in alkoholom.