Svet 22.9.2014 5:00

Lenny Kravitz pri 50 letih z novim albumom

Pariz, 22. septembra - Lenny Kravitz se po oblikovanju čevljev in igranju v filmih - med drugim tudi v Igrah lakote - pri 50 letih vrača na glasbeno sceno. Večkratni dobitnik grammyja za torek napoveduje izid novega albuma Strut. Kot je dejal za francosko tiskovno agencijo AFP v Parizu, kjer živi, albuma ni načrtoval - vse do navdiha pri delu v Igrah lakote.

Kravitz, ki v dveh delih trilogije Igre lakote upodablja stilista z imenom Cinna, je novi album opisal kot zmes prvinskosti in očarljivosti, z veliko mero senzualnosti. Vsebinsko se pesmi vrtijo okrog odnosov in ljubezni v vseh njenih razsežnostih.

Na naslovnici glasbenikovega desetega albuma je njegova črno-bela fotografij z velikim tattoojem na prsnem košu, oblečenega v svečano jakno.

Pevec, ki je v svoji glasbeni karieri prodal več kot 40 milijonov albumov, pravi, da je še vedno lačen izvajanja glasbe, še piše AFP.

Kravitz je velik uspeh dosegel s tretjim albumom Are You Gonna Go My Way iz leta 1993, ko je naslovna pesem pristala na prvem mestu britanske lestvice. Dve leti pozneje je posnel album Circus, po njegovem neuspehu pa je rocku in funku dodal elektronski in hip hop pridih. Zadnji album Black and White America je izdal leta 2011. V Ljubljani je nastopil pred desetimi leti.