Svet 8.11.2014 5:00

V spletnem muzeju na ogled selfiji znanih osebnosti

Koebenhavn, 8. novembra - Danska umetnica Olivia Muus se je lotila projekta selfijev znanih osebnosti. Podobe, na katerih deluje, kot da bi nekatere znane osebnosti, denimo nemški pesnik in dramatik Johann Wolfgang Goethe (1749-1832), same napravila svoje selfije, objavlja v spletnem muzeju, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Muusova je prvi tovrstni selfie naredila pred približno tremi tedni ob obisku danske Nacionalne galerije v Koebenhavnu. Prijateljica je podržala svoj mobilni telefon pred podobo danskega dvornega zlatarja Christopherja Fabritiusa in njegove soproge Gundel, Muuusova pa je prizor fotografirala.

Rezultat je bil osupljiv. "Z mobilnim telefonom v roki deluje dama precej ohola," je komentirala nastalo podobo. Dodala je, da se ji zdi zabavno, kako lahko tako vsakdanji predmet, kot je mobilni telefon, izrazu na obrazu da popolnoma nov pomen.

Muusova je kmalu dobila številne posnemovalce, ljubitelje umetnosti, ki ji pošiljajo svoje muzejske selfije z vsega sveta. Kot pravi, dnevno dobi 15 novih slik za spletni muzej selfijev.