Svet 15.11.2014 7:00

Na otroški Evroviziji na Malti za Slovenijo Ula Ložar

Valletta, 15. novembra - Malta bo danes gostila evrovizijsko tekmovanje za otroke, mini različico slavnejšega tekmovanja za pesem Evrovizije, namenjeno mladim pevcem. Sodelovalo bo 16 držav, med njimi prvič Slovenija. Slovenske barve bo zastopala 12-letna Ula Ložar, ki je bila septembra izbrana na interni avdiciji RTV Slovenija.

Na tekmovanju, ki jo bodo po lanski zmagi predstavnice Malte gostili v prenovljeni ladjedelnici v Marsi, bodo peli še predstavniki Armenije, Belorusije, Bolgarije, Hrvaške, Cipra, Gruzije, Italije, Malte, Črne gore, Rusije, San Marina, Srbije, Švedske, Nizozemske in Ukrajine, je mogoče izvedeti na uradni spletni strani.

Ložarjeva bo na Junior Eurovision Song Contest, ki pod okriljem Evropske radiodifuzne zveze (EBU) poteka od leta 2003, odpela skladbo Nisi sam/Your Light. Na Malto je odpotovala minuli konec tedna, prireditev pa bo mogoče spremljati od 20. ure dalje na prvem programu TV Slovenija ali prek spletnega portala MMC RTV Slovenija, so sporočili iz nacionalne medijske hiše.

Slovenska izbranka je doslej nastopila na več pevskih prireditvah in tekmovanjih, med drugim na blejskem Zlatem mikrofončku, slovenskem osnovnošolskem festivalu Korajža velja in festivalu Europop na Madžarskem. Sodelovala je tudi pri sinhronizaciji risank in posnela nekaj uvodnih pesmi.