Slovenija 19.11.2014 14:40

V Ljubljani danes začetek festivala plesne ustvarjalnosti mladih Živa

Ljubljana, 19. novembra - V Centru kulture Španski borci se bo ob 18. uri začel Festival plesne ustvarjalnosti mladih Živa, na katerem se bodo zvrstile plesne miniature in plesne predstave najboljših mladih sodobnih plesalcev iz vseh koncev Slovenije. Festival bosta uvedla prvi sklop plesnih miniatur Neustrašni in podelitev priznanj Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

Plaketo Mete Vidmar letos prejme Zavod Federacija, listino Mete Vidmar pa Anja Kopač in Špela Medved, so sporočili iz Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD).

Ob 19.30 bo sledilo odprtje fotografske razstave Sunčana Stona Vaje v zapeljevanju in umetniške instalacije Ajde Tomazin z naslovom Mreža v nastajanju. Večer se bo sklenil s plesno predstavo Kratek stik plesnega društva Imani.

V četrtek se bo festival nadaljeval z drugim sklopom plesnih miniatur z naslovom Utripajoči in plesno predstavo Nova Garda pleše Plesne izbe Maribor, ki mu bosta sledila tretji sklop miniatur z naslovom Utelešeni in plesna predstava deTerminirani Kulturnega društva Center, večer pa bo končal Heart Beat s skupino nova Tanz company.

V petek se bo plesni dan pričel s četrtim sklopom miniatur z naslovom Sijoči, sledil sklop miniatur z naslovom Samosvoji, nato še Check in skupina nova Tanz company.

Festival plesne ustvarjalnosti mladih Živa že od leta 1975 skrbi za razvoj slovenske sodobne plesne umetnosti, njegovo ime pa je svojevrstni hommage znani plesni pedagoginji in koreografinji Živi Kraigher, so še zapisali na JSKD, kjer festival organizirajo.