Slovenija 21.11.2014 4:00

S podelitvijo Čufarjevih plaket zaključek 27. Čufarjevih dni

Jesenice, 21. novembra - S podelitvijo Čufarjevih plaket se bodo drevi na Jesenicah sklenili 27. Čufarjevi dnevi. Festival slovenskih ljubiteljskih gledališč je od 14. novembra postregel s pisanim tekmovalnim programom, v katerem so bile prikazane po dve komediji, dve drami in dve komični drami po izboru selektorja Gabra K. Trseglava.

Jesenice, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice. Gledališče Toneta Čufarja Jesenice. Foto: Tinkara Zupan/STA

Jesenice, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice.
Gledališče Toneta Čufarja Jesenice.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Festival bo ob stoletnici rojstva Frana Miličinskega Ježka zaključil večer Nane in Juša Miličinskega. Na sklepni prireditvi, ki se v Gledališču Toneta Čufarja Jesenice začenja ob 19.30 pa bodo podeljene tudi Čufarjeve plakete za najboljšo predstavo in najboljšo žensko ter moško vlogo po izboru strokovne komisije, ki jo sestavljajo režiser Branko Kraljevič ter igralca Ana Ruter in Gorazd Žilavec. Dobitnika Čufarjeve plakete za najboljšo predstavo bo izbralo tudi občinstvo.

Za nagrade se potegujejo Gledališka skupina KD Brce iz Gabrovice pri Komnu s komedijo Marjana Tomšiča Češpe na figi v režiji Sergeja Verča, Mladinsko gledališča Svoboda Trbovlje z Jeklenimi magnolijami Roberta Harlinga v režiji Nande Guček, Loški oder s komično dramo Simona Graya Igre je konec v režiji Jaše Jamnika, Društvo Smoteater Majšperk s komedijo Marca Camolettija Pridi gola na večerjo v režiji Blaža Šalamuna, gledališka skupina Fabula est, KD Šmarje Sap z dramo Hodnik Matjaža Zupančiča v režiji Betke Jamnik in domača jeseniška igralska skupina z dramo Zadnja tekma po zamisli Gregorja Čušina.