Svet 25.11.2014 6:00

Amy Adams bo Janis Joplin, film bo režiral Jean-Marc Vallee

Montreal, 25. novembra - V dlje časa načrtovanem biografskem filmu o Janis Joplin bo legendarno pevko upodobila ameriška igralka Amy Adams, režijo filma z delovnim naslovom Get It While You Can so zaupali kanadskemu režiserju Jean-Marcu Valleeju. Film je bil več kot štiri leta "na čakanju", snemati naj bi ga začeli sredi prihodnjega leta.

Adamsova je bila zaradi svojega pevskega talenta že od samega začetka ena od favoritk za glavno vlogo, med možnimi kandidati za režijo pa sta se omenjala tudi Fernando Meirelles (Božje mesto) in Lee Daniels (Batler), je poročanje ameriških medijev povzela srbska tiskovna agencija Tanjug.

Za Valleja, znanega po filmu Poslovni klub Dallas, bo to naslednji projekt po filmu Divja z Reese Witherspoon, ki naj bi v začetku decembra prišel v ameriške kinematografe, in filmu Demolition, ki ga pravkar snema z Jakeom Gyllenhaalom, Naomi Watts in Chrisom Cooperjem. Scenarij sta napisala zakonca Ron in Theresa Terry.

Glasbena kariera Janis Joplin, znane po pesmih, kot so Mercedes Benz, Summertime, Piece of My Heart in Me and Bobby McGee, ni trajala dolgo, kljub temu pa je postala glasbeni simbol upora generacije ob koncu 60. let 20. stoletja. Nastopila je na slavnem Woodstocku in bila ena od osrednjih ikon hipijevskega gibanja. Umrla je pri 27 letih zaradi prevelikega odmerka heroina, le nekaj tednov za Jimijem Hendrixom.