Svet 26.11.2014 5:30

Akcijske prizore novega film o Bondu bodo snemali v Rimu

Rim, 26. novembra - Akcijske prizore drzne vožnje v novem, 24. filmu iz serije filmov o Jamesu Bondu, bodo po poročanju francoske tiskovne agencije AFP snemali v italijanski prestolnici. V vlogi agenta 007 bo v filmu režiserja Sama Mendesa že četrtič zaigral britanski igralec Daniel Craig, ki bo tako med drugim dirkal po ulicah in alejah historičnega mesta.

V središču spektakla v Rimu naj bi bil pristanek s padalom iz helikopterja na Ponte Sisto, starodaven most za pešce iz 15. stoletja čez reko Tibero.

Film Mendesa, ki se je podpisal že pod režijo uspešnega 23. filma Skyfall, bodo začeli snemati še letos, na filmska platna pa bo 24. del, ki zaenkrat še nima naslova, prišel konec prihodnjega leta.

Rim bo s snemanjem delov pričujočega filma ponovno postal pomembno filmsko prizorišče, nedavno so namreč v njem snemali film po literarni predlogi dela Anne Rice Christ the Lord: Out of Egypt (Kristus: Vrnitev iz Egipta) in film Everest, večno mesto pa naj bi bilo, kot piše AFP, tudi prizorišče nove priredbe epskega filma Ben Hur.