Svet 3.12.2014 5:30

V Londonu poleti razstava fotografij Audrey Hepburn

London, 3. decembra - V londonski Nacionalni galeriji portretov (National Portrait Gallery) bodo julija 2015 odprli fotografsko razstavo, s katero se bodo spomnili slovite britanske igralke Audrey Hepburn. Postavitev bo predstavila igralkine začetke na West Endu, njen vzpon v Hollywoodu, kjer je obveljala za eno najbolj fotografiranih zvezd, pa tudi njeno dobrodelnost.

Na ogled bodo tako fotografije iz slavnega filma Zajtrk pri Tiffanyju kot tudi fotografije iz družinskih albumov, piše britanski BBC.

Razstavljene bodo fotografije priznanih fotografov, kot sta Sir Cecil Beaton in Richard Avedon, veliko fotografij pa si mogoče ogledati na filmskih plakatih, na katerih je oskarjevka.

Med vrednimi ogleda BBC navaja igralko v broadwayski garderobi, kjer se je pripravljala na vlogo Gigi. Razstavljene bodo tudi fotografije Hepburnove iz otroštva, med drugim jo bo mogoče videti v baletni opravi.

Razstava bo obenem obeležila 65-letnico, odkar je Hepburnova nazadnje zaigrala na West End, v nočnem klubu Ciro's, v katerem se danes nahaja arhiv Nacionalne portretne galerije.

Audrey Hepburn (1929-1993) so leta 1999 razglasili za tretjo največjo zvezdnico v zgodovini filma na lestvici Ameriškega filmskega inštituta. Delovala je tudi kot Unicefova ambasadorka dobre volje.

Razstava bo na ogled med 2. julijem in 18. oktobrom.