Slovenija 3.12.2014 16:37

Univerza v Ljubljani podelila 12 študentskih Prešernovih nagrad

Ljubljana, 3. decembra - Na Prešernov rojstni dan je rektor Univerze v Ljubljani Ivan Svetlik podelil študentske Prešernove nagrade. Univerza, ki že več desetletij nagrajuje najboljše študente na področju znanosti in umetnosti, je letos podelila 12 Prešernovih nagrad študentom z različnih fakultet. Komisija je izbirala med 64 prijavljenimi deli.

Ljubljana. Univerza v Ljubljani. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Univerza v Ljubljani.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Prejemniki študentskih Prešernovih nagrad za leto 2014 so Nejc Grm z Akademije za glasbo, Rene Maurin z Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), Martin Pelcl s Fakultete za arhitekturo, Blanka Colnerič s Pedagoške fakultete in Gašper Ploj z Ekonomske fakultete.

Nagrado so prejeli tudi Nik Susič z Biotehniške fakultete, Janja Dermol s Fakultete za elektrotehniko, Špela Kos s Fakultete za farmacijo, Uroš Rozman s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, Tilen Marc s Fakultete za matematiko in fiziko, Žiga Lesar s Fakultete za računalništvo in informatiko ter Monika Babnik in Uroš Diacci z Veterinarske fakultete, so sporočili z univerze.

Slavnostna gostja na prireditvi Univerze v Ljubljani, ki praznuje 95 let delovanja, je bila igralka in profesorica na AGRFT Saša Pavček.