Svet 20.12.2014 5:30

Evrovizijska vas bo stala na trgu pred dunajsko Mestno hišo

Dunaj, 20. decembra - Organizatorji izbora za pesem Evrovizije, ki bo maja prihodnje leto potekal na Dunaju, so za lokacijo evrovizijske vasi izbrali trg pred dunajsko Mestno hišo. Tukaj bodo od 17. do 23. maja glasbeni navdušenci s celega sveta lahko spremljali prenose izborov in koncerte v živo.

Avstrija, Dunaj. Pevka Conchita Wurst. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Avstrija, Dunaj.
Pevka Conchita Wurst.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Kot je dejal generalni direktor avstrijske javne televizije ORF Alexander Wrabetz, so s trgom pred Mestno hišo izbrali idealno prizorišče, na katerem se bodo v finalnem tednu izbora za pesem Evrovizije srečevali navijači, domačini in gostje s celega sveta. Evrovizijska vas je namreč priložnost za vse tiste, ki si ne bodo uspeli zagotoviti vstopnic za dvorano Stadthalle. Tukaj bodo lahko spremljali prenose obeh polfinalnih izborov in finala, poleg tega bodo na trgu potekali različni tematski večeri, program za družine in koncerti glasbenikov iz sodelujočih držav.

Za prizorišče Euro Cluba, ki bi namenjen promociji predstavnikov različnih držav, novinarskim konferencam, nastopom in zabavam, so organizatorji skupaj z mestom Dunaj izbrali pivnico Ottakringer v bližini dvorane Stadthalle, so sporočili z agencije za stike z mestom Dunaj Compress.

Vstopnice za finale so bile potem, ko so 15. decembra organizatorji ponudili naprodaj prvi paket od skupno 100.000 vstopnic za različne šove evrovizijskega izbora, razprodane v 20 minutah. Najbolj vztrajni so v vrsti pred blagajno dvorane Stadthalle čakali že od pete ure zjutraj, nič manjši naval ni bil niti pri spletni prodaji.

Drugi paket vstopnic za prireditve v okviru Eurosonga, ki bo potekal od 19. do 23. maja, bo na voljo konec januarja, zadnji paket vstopnic pa bodo dali v prodajo takrat, ko bo dokončno znano, kakšna bo postavitev kamer po dvorani, oblika odra in zakulisja. Vstopnice bodo kupcem po pošti pošiljali šele od aprila dalje, da bi tako preprečili prodajo na črnem trgu.

Cena vstopnic znaša od 14 do 390 evrov, odvisno od sedeža in vrste glasbene prireditve. Poleg treh televizijskih šovov - dveh polfinalnih izborov in finala - se bodo obiskovalci lahko udeležili še šestih šovov, kot so polfinalni izbori za žirijo na predvečere televizijskih izborov ter popoldanski družinski šov.

Avstriji je izbor za pesem Evrovizije 2015 pripadel, ker je v Koebenhavnu maja s pesmijo Rise Like a Phoenix zmagala bradata avstrijska pevka Conchita Wurst.