Svet 30.12.2014 5:00

Volk z Wall Streeta največkrat s spleta piratsko prenesen film v letu 2014

Los Angeles, 30. decembra - Film Volk z Wall Streeta režiserja Martina Scorseseja, v katerem je v stranski vlogi nastopila Katarina Čas, je največkrat s spleta piratsko prenesen film leta 2014. Sledi mu Disneyjev animirani film Ledeno kraljestvo v režiji Chrisa Bucka in Jennifer Lee. Filma sta med 1. januarjem in 23. decembrom zabeležila okoli 30 milijonov prenosov s spleta.

Hrvaška, Zagreb. Prizor iz filma Volk z Wall Streeta. Igralca Jonah Hill in Leonardo DiCaprio. Foto: Hina/STA

Hrvaška, Zagreb.
Prizor iz filma Volk z Wall Streeta.
Igralca Jonah Hill in Leonardo DiCaprio.
Foto: Hina/STA

Film Volk z Wall Streeta, v katerem v glavni vlogi borznega posrednika Jordana Belforta nastopa Leonardo DiCaprio, je ob začetku predvajanja v ZDA sprožil številne polemike v povezavi z eksplicitnimi seksualnimi prizori in odkritim prikazom rabe drog. Bil je nominiran za oskarja, kljub temu, da se v njem pogosta angleška kletvica, ki se začne na črko f, pojavi več kot 500-krat.

Volk z Wall Streeta je bil s spleta prenesen 30.035.000-krat, tik za petami pa mu je animirani film Ledeno kraljestvo s 29.919.000 prenosov. Tretje mesto med največkrat piratsko prenesenimi filmi je zasedla Gravitacija v režiji Alfonsa Cuarona, ki so ga ljubitelji filma na svoje računalnike prenesli 29.357.000-krat, je objavil spletni portal The Hollywood Reporter, specializiran za film.

Na lestvici so se v prvi dvajseterici pojavili še drugi nominiranci za oskarja, med njimi 12 let suženj v režiji Stevea McQueena, Ameriške prevare Davida O. Russella in Kapitan Phillips v režiji Paula Greengrassa.