Svet 5.1.2015 5:30

Glasbenica PJ Harvey bo novi album snemala v javnosti

London, 5. januarja - Britanska glasbenica PJ Harvey bo svoj novi, deveti album posnela v javnosti, saj si želi, da bi njen studio postal umetniška instalacija. Glasbo za album bo snemala za steklenimi površinami londonske stavbe Somerset House. Prejemnica ugledne britanske glasbene nagrade mercury bo tako svoje ustvarjanje za štiri tedne postavila na ogled mimoidočim.

Snemanje bo potekalo med 16. januarjem in 14. februarjem. Glasbenica si, kot je dejala, želi, da bi bil proces snemanja podoben razstavi v galeriji. Upa, da bodo lahko obiskovalci doživeli vso energijo tega procesa.

Obiskovalci bodo morali za 45-minutni ogled t.i. glasbene instalacije odšteti okoli 15 funtov (približno 19 evrov), ogledali pa si bodo lahko različne faze nastajanja albuma.

Pri projektu bo glasbenica sodelovala s priznanim producentom Floodom in dolgoletnim sodelavcem Johnom Parishem.

PJ Harvey (1969) je svoj zadnji, osmi studijski album Let England Shake izdala leta 2011. Zanj je prejela nagrado mercury. To je prejela že leta 2001 za album Stories from the City, Stories from the Sea.

Svojo umetniško pot je glasbenica začela kot vizualna umetnica. Preden jo je odneslo v svet glasbe, je menda nameravala študirati kiparstvo. Pri 21 letih je ustanovila skupino PJ Harvey z basistom Steveom Vaughnom in bobnarjem Robertom Ellisom.