Slovenija 7.1.2015 8:53

V Bežigrajki 1 nove slike Ane Sluga

Ljubljana, 7. januarja - V Bežigrajski galeriji 1 bodo ob 19. uri odprli razstavo del Ane Sluga. Pod naslovom Album bo umetnica predstavila serijo 21 slik na platnu, ki jo je ustvarila v lanskem letu. Po besedah kustosa Miloša Bašina je v njenih delih mogoče prepoznati spreminjanje osebe v procesu odraščanja in oblikovanja lastne eksistence.

Serija se tako v vsebinskem kot vizualnem kontekstu navezuje na oblikotvornost predmetov, vezanih na dogodke iz avtoričine preteklosti. Po Bašinovih besedah gre za interpretacijo doživetega preko jasno naslikanih objektov, včasih tudi subjektov, ki so povezani s specifično zgodbo.

Ne gre za odslikovanje spomina, ampak se vzpostavlja dialektika med nečim, kar je človeka že zaznamovalo in njegovim sedanjim dojemanjem tega, je še zapisal Bašin.

Ana Sluga se je rodila leta 1981 v Ljubljani. Leta 2004 je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) diplomirala pri profesorju Gustavu Gnamušu na oddelku za slikarstvo. Magistrski študij slikarstva in fotografije je nadaljevala na ALUO ter na Kunstiakadeemii v Tallinnu. Leta 2008 je pridobila naziv magistrica umetnosti. Je dobitnica več strokovnih nagrad, od leta 2003 sodeluje na slovenskih in mednarodnih selekcioniranih in samostojnih razstavah.

Razstava v Bežigrajki 1 bo na ogled do 8. februarja.