Svet 9.1.2015 6:00

John Travolta se po 36 letih vrača na televizijo

Los Angeles, 9. januarja - Ameriški igralec John Travolta, ki je televizijsko kariero za filmsko zamenjal že pred 36 leti, se na male ekrane vrača v mini seriji The People v. O.J. Simpson (Ljudstvo proti O.J. Simpsonu). V desetih delih bo upodabljal Simpsonovega odvetnika Roberta Shapira, ob njem bosta zaigrala tudi David Schwimmer in oskarjevec Cuba Gooding Jr.

Španija, San Sebastian. Ameriški filmski igralec John Travolta. Foto: Xinhua/STA

Španija, San Sebastian.
Ameriški filmski igralec John Travolta.
Foto: Xinhua/STA

Serija ameriške mreže FX bo prikazala sojenje nekdanjemu zvezdniku ameriškega nogometa, filmskemu igralcu ter osumljencu za umor svoje nekdanje soproge Nicole Brown Simpson in njenega prijatelja Ronalda Goldmana. O.J. Simpsona bo upodobil Gooding Jr.

V vlogi državne tožilke Marcie Clark bo nastopila Sarah Paulson, znana iz dramske TV serije Ameriška grozljivka, Simpsonovega prijatelja in pravnika Roberta Kardashiana pa bo upodobil zvezdnik iz serije Prijatelji Schwimmer, piše britanski časnik The Guardian.

Travolta je svojo kariero začel prav na televiziji. V 70. letih je nastopal v satirični nadaljevanki Welcome Back, Kotter, že med igranjem v seriji pa se je preizkusil tudi kot filmski igralec, zablestel je v glasbenih uspešnicah Vročica sobotne noči in Briljantina. Pozneje je zaigral v številnih filmih, zvezdniško kariero pa mu je leta 1994 prinesla vloga v filmu Šund Quentina Tarantina.