Svet 11.1.2015 5:30

Na Dunaju letos številni glasbeni zvezdniki

Dunaj, 11. januarja - Dunaj bo maja letos v dvorani Stadthalle gostil izbor za pesem Evrovizije. Poleg velikega dogodka pa bodo avstrijsko prestolnico obiskali še številni priznani glasbenimi. Med najbolj odmevnimi so Metallica, Queen, Anastacia, One Direction ter Paul Simon in Sting, so sporočili z agencije za stike z mestom Dunaj Compress.

Ljubljana. Britanski pevec Sting. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Britanski pevec Sting.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Na Dunaju bo 28. januarja nastopila ameriška pevka Anastacia, ki je morala zaradi vnetja grla prestaviti svojo jesensko turnejo. Legendarna britanska rock skupina Queen bo v sklopu evropske turneje 1. februarja nastopila v dvorani Stadthalle in skupaj z gostujočim pevcem Adamom Lambertom poleg največjih uspešnic predstavila tudi svoj najnovejši album Queen Forever.

Ameriški pevec Lionel Richie, znan po romantičnih uspešnicah Hello, Say You, Say Me in Endless Love, bo v Stadthalle koncertiral na valentinovo.

Pop zvezda Katy Perry bo v sloviti dvorani gostovala 26. februarja, nekoliko zahtevnejša publika pa bo lahko 1. aprila uživala na skupnem koncertu Paula Simona in Stinga.

Novost na dunajskem koledarju glasbenih prireditev je festival Rock in Vienna, ki bo na otoku na Donavi potekal od 4. do 6. junija. Na njem bodo med drugimi nastopili ameriški težkometalci Metallica, angleška skupina Muse ter ameriška hard rock zasedba Kiss.

Obsedno stanje na Dunaju pričakujejo 10. junija ob koncertu britansko-irske fantovske skupine One Direction na stadionu Ernst Happel. Na omenjenem stadionu bo po dveh lanskih razprodanih koncertih v Stadthalle letos prav tako dvakrat - 30. junija in 1. julija - nastopila nemška zvezdnica Helene Fischer.