Svet 10.1.2015 5:30

Šerbedžija zaključil snemanje režijskega prvenca Osvoboditev Skopja

Ljubljana, 10. januarja - Igralec, pevec in pesnik Rade Šerbedžija je nedavno zaključil snemanje režijskega prvenca Osvoboditev Skopja. "To je prvi film, ki ga režiram, hkrati pa v njem tudi igram," je izjavil igralec, ki mu veliko pomeni, da pri projektu sodelujeta sin Danilo in hči Lucija. Prvi kot sorežiser in producent filma, druga kot igralka.

Bled. Igralec Rade Šerbedžija. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Bled.
Igralec Rade Šerbedžija.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Šerbedžija je film Osvoboditev Skopja posnel po dramski predlogi Dušana Jovanovića, ki je z režiserjem sodeloval tudi pri pisanju scenarija za film. V središču Jovanovićeve drama je ljubezenska zgodba med Makedonko in nemškim častnikom med drugo svetovno vojno.

Decembra je Šerbedžija s skupino Zapadni kolodvor napolnil Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. Sin Danilo ga spremlja tudi na koncertih kot član skupine. V ponedeljek, 12. januarja, bo glasbenik in igralec s svojim bendom nastopil v Sežani. Na enem od redkih slovenskih nastopov v tem letu bo predstavil novi album Vrijeme je, draga, vrijeme je in stare uspešnice.

Šerbedžija velike uspehe žanje tudi v novi sezoni uspešne angleške serije Downton Abbey, ki jo samo na Otoku spremlja rekordnih 12 milijonov gledalcev. Pred Šerbedžijo pa je tudi nov izziv. V letošnjem letu bo s skupino Zapadni kolodvor prvič nastopil v Carigradu, so sporočili iz PR agencije Ekskluzivno.