Slovenija 10.1.2015 10:05

Največkrat predvajana slovenska skladba lanskega leta evrovizijska Spet

Ljubljana, 10. januarja - Pesem Spet, s katero je Tinkara Kovač zastopala Slovenijo na tekmovanju za pesem Evrovizije, je bila lani največkrat predvajana slovenska skladba na radijskih postajah, je pokazala lestvica združenja Sazas. Med vsemi skladbami je zasedla sedmo mesto, na sam vrh pa se je zavihtel nemški duo Milky Chance s pesmijo Stolen Dance.

Ljubljana. Zastopnica Slovenije na Evroviziji 2014 Tinkara Kovač. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Zastopnica Slovenije na Evroviziji 2014 Tinkara Kovač.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Združenje Sazas, ki skrbi za kolektivno zaščito in uveljavljanje avtorskih pravic na področju glasbe, lestvico 50 največkrat predvajanih skladb posamičnega leta pripravlja po metodi radio monitoringa, ki zajema 61 slovenskih radijskih programov.

Med prvo deseterico so se uvrstile še skladbe Jubel (v izvedbi francoskega producenta Klinganda), Budapest (George Ezra), Happy (Pharrell Williams), Waves (Mr. Probz), Addicted To You (Avicii), Timber (Pitbull feat. Kesha), Summe - extended mix (Calvin Harris) in Can't Remember To Forget You (Shakira feat. Rihanna).

Od slovenskih izvajalcev so se na lestvico uvrstili še skupina Muff s pesmijo Nov dan (20. mesto), Dan D s Pozitivnimi mislimi (29. mesto), April s pesmijo Paše mi (41. mesto), Tabu s skladbo Nekoč, nekje (42. mesto) in Nika Zorjan s pesmijo Nasmeh življenja (46. mesto), je podatke Sazasa povzel slovenski portal, posvečen Evroviziji.

Predlani je prvo mesto na lestvici zasedla skladba Wake me up (Avicii feat. Aloe Blacc), med slovenskimi izvajalci pa je bila najvišje Nika Zorjan z Nasmehom življenja. Pesem, s katero se je predstavila na festivalu Melodije morja in sonca 2013, je pristala na 11. mestu.