Slovenija 17.1.2015 9:55

Čarovnica Hillary gre v opero beleži 200. ponovitev

Maribor, 17. januarja - V SNG Maribor bo danes ob 11. uri na sporedu že 200. ponovitev predstave za otroke Čarovnica Hillary gre v opero. Delo izpod peresa nemškega opernega in dramskega režiserja ter dramatika Petra Lunda v režiji Branke Nikl Klampfer je od premiere jeseni 2005 videlo več kot 22.800 gledalcev.

Jubilejna ponovitev bo še posebej veličastna, saj bodo v njej v Stari dvorani SNG Maribor pod taktirko Simona Robinsona nastopili še solista Andreja Zakonjšek Krt in Jaki Jurgec ter orkester Opere SNG Maribor.

Uprizoritev Čarovnica Hillary gre v opero sodi v program, s katerim Drama SNG Maribor nagovarja najmlajše občinstvo. V poučni predstavi Čarovnica Hillary med poslušanjem radia izve, da je zadela dve brezplačni vstopnici za ogled opere. To jo povsem zmede, ker ne ve, kaj je opera. Ob pomoči prijateljice, čarovnice in operne pevke Marie Bellacante obdelata pravo učno uro o operi.

V vlogi obeh čarovnic nastopata Mateja Pucko in Alenka Cilenšek. Za prevod v slovenščino je poskrbela Breda Pugelj. Kostumografija in scenografija sta delo Ivone Stanić, glasbo je izbrala Dada Kladenik. Premiera predstave je bila 16. septembra 2005 na Malem odru SNG Maribor, so sporočili iz gledališča.