Slovenija 23.1.2015 10:54

Na Trubarjevi cesti v Ljubljani odslej tri knjigarne

Ljubljana, 23. januarja - Trubarjeva cesta v Ljubljani je dobila novo knjigarno Mladinske knjige, ki se bo pridružila že obstoječima Modrijanovi in knjigarni založbe Sanje. Nova knjigarna, ki je svoja vrata odprla na Trubarjevi 11, bo na približno 110 kvadratnih metrih površine ponujala raznovrstne knjige, prilagojene urbanemu okolju.

Z novo knjigarno se ena najstarejših cest v Ljubljani, ki jo omenjajo že v začetku 19. stoletja, spreminja v pravo knjigarniško ulico, ki na razdalji zgolj 100 metrov ponuja kar tri trgovine s knjigami.

V novi knjigarni Mladinske knjige bo mogoče kupiti knjige, ki jih je doslej ponujala knjigarna na Wolfovi ulici. Knjigarne na Wolfovi ne bo več.

Poleg širokega izbora slovenskega in prevodnega leposlovja in humanistike bo na voljo tudi literatura v angleškem jeziku. Vsi oddelki so zasnovani tako, da bodo lahko bralci izbirali med slovenskimi in angleškimi knjigami.

Knjigarna bo poskrbela tudi za pester nabor knjig o zdravju, zdravi prehrani in zdravemu načinu življenja, temu sklopu knjižne ponudbe bo posvetila tudi prireditveni program, ki bo bogatil knjigarniško družabno življenje, so sporočili iz Mladinske knjige.