Svet 2.2.2015 5:00

Disney pripravlja animirani film s pravo latinoameriško princesko

Los Angeles, 2. februarja - V studiu Disney pripravljajo nov animirani film, v katerem bo glavna junakinja latinoameriška princeska Elena Avalorska (Elena of Avalor). Šestnajstletna najstnica je več let uročena, zato se njena mlajša sestra Sofia poda na misijo, na kateri jo s pomočjo amuleta spremeni nazaj v človeško bitje. Film bo luč sveta ugledal leta 2016.

Filipini, Quezon. Miki miška, Disney. Foto: Xinhua/STA

Filipini, Quezon.
Miki miška, Disney.
Foto: Xinhua/STA

Novo princesko bodo prvič predstavili v otroški TV seriji Sofia the First, piše časnik The Independent.

Sofia, glavna junakinja animiranega TV filma iz leta 2012, ko ji je glas posodila Ariel Winter, ima v novem filmu sposobnost sporazumevanja z živalmi, a dolgo ne ve, da je njena starejša sestra Elena uročena z njenim čarobnim amuletom že desetletja. Urok je izvedla zlobna čarovnica Shuriki, s čimer ji je odvzela njeno pravico do nasledstva oziroma do vladanja.

Kot poročajo tuji portali, se Disney z novo latinoameriško junakinjo, ki že na prvi pogled - na precej klišejski način - pooseblja deklico latinoameriškega izvora, popravlja potezo iz prejšnjega, omenjenega filma s protagonistko Sofio. Na lik princeske, ki naj bi tudi imela latinoameriške korenine, so namreč takrat leteli očitki, da ima preveč svetlo polt, modre oči in preveč rožnata lička. Pri Disneyju so se izgovarjali, da ima deklica skandinavskega očeta.