Svet 2.2.2015 6:00

Na tržnici festivala kratkega filma v Franciji tudi slovenska produkcija

Pariz, 2. februarja - Na tržnici kratkih filmov, ki bo te dni potekala v okviru 37. mednarodnega festivala kratkega filma v francoskem Clermont Ferrandu, se bodo predstavili tudi slovenski kratki filmi. Te bodo predstavili Slovenski filmski center (SFC), Mednarodni festival animiranega filma Animateka in društvo Kraken, so sporočili s SFC.

Na največji festivalski tržnici kratkih filmov v Evropi, ki bo potekala od danes do 6. februarja, se bo slovenski kratki film predstavil drugič. Prav tako kot lani si bo SFC stojnico delil s Hrvaškim avdiovizualnim centrom. Skupna je tudi vizualna podoba. Koncept obeh glavnih inštitucij je regionalno povezovanje na področju produkcije in promocije.

Poleg SFC se bosta letos predstavila tudi Animateka in društvo Kraken, ki si prizadeva za uveljavljanje in promocijo kratkega filma kot samostojne filmske forme.

Kot so še sporočili s SFC, so nedavno izdali tudi katalog kratkih filmov (Shorts), v katerem je predstavljenih 24 filmov, ki so bili končani v letu 2014. Med njimi so štirje dokumentarni in štirje animirani filmi, 11 je igranih ter pet eksperimentalnih. Obenem katalog najavlja tudi filme, ki bodo končani spomladi.