Slovenija 10.2.2015 8:00

V Celju začetek novega vala proznih mnogobojev

Celje, 10. februarja - Založba Beletrina napoveduje nov val proznih mnogobojev. Lokalni prozni mnogoboji, ki jih pripravljajo pred 12. festivalom literature sveta - Fabula 2015, se bodo začeli danes v kavarni Antika Celju. Nato bodo potekali še v Kranju in Novem mestu ter letos prvič tudi v Ljubljani in Solkanu. Finale bo 3. marca v Ljubljani.

Ljubljana. Knjigarna Beletrina. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Knjigarna Beletrina.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Niz dogodkov, na katerih lahko vsakdo predstavi svojo kratko zgodbo in se poteguje za nastop v velikem finalu ter denarno nagrado, bo uvedel festival Fabula, ki bo potekal med 28. februarjem in 8. marcem.

Za sodelovanje na proznih mnogobojih se ni treba predhodno prijaviti. Vsebina kratke zgodbe ni določena in je prepuščena izboru avtorja. Za interpretacijo zgodbe ima nastopajoči največ sedem minut časa. Avtor lahko sodeluje na vseh proznih mnogobojih razen, če je bil na enem izmed njih že uvrščen na prva tri mesta.

Na vsakem mnogoboju bodo izbrali tri avtorje, ki se bodo uvrstili v finalni izbor natečaja za najboljšo kratko zgodbo. Finaliste bodo izbrali na podlagi glasov občinstva in glasov strokovne žirije, ki jo bodo sestavljali predstavnik Beletrine, zavoda za založniško dejavnost, in dva naključno izbrana obiskovalca dogodka.

Vsi nagrajenci na predizborih bodo prejeli knjižne nagrade, zmagovalec finala pa bo poleg knjižne nagrade prejel še denarno v višini 800 evrov, so sporočili iz Beletrine, ki je povezovanje večerov zaupala Boštjanu Gorencu - Pižami.