Svet 15.2.2015 5:00

V Washingtonu bodo odprli muzej Biblije

Washington, 15. februarja - V Washingtonu so začeli urejati muzej Biblije. Ta naj bi vrata za obiskovalce odprl novembra 2017, v njem pa bo na ogled več kot 40.000 eksponatov, med njimi fragmenti mrtvomorskih rokopisov in razne redke edicije Biblije, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Muzej se bo razprostiral na okoli 40.000 kvadratnih metrov površine, uredili pa ga bodo v nekdanjem skladišču v središču Washingtona v bližini drugih prestižnih nacionalnih muzejev.

Muzej bo prvi na svetu, ki bo posvečen izključno Bibliji, v njem pa bodo gostili tudi občasne razstave. Vrata muzeja bodo odprta za raziskovalce in študente z vsega sveta.

Muzejski eksponati bodo iz zasebne zbirke ustanovitelja muzeja Stevea Greena, lastnika verige prodajaln z umetniškimi in rokodelskimi potrebščinami Hobby Lobby. Green po pisanju AFP pričakuje, do bo muzej pritegnil ljudi različnih ozadij.

"Želimo si pritegniti vse ljudi," je dejal na novinarski konferenci in dodal: "Biblija je knjiga, ki je imela v zgodovini velik vpliv, obveljala je za kontroverzno, bila je priljubljena in osovražena. To je knjiga, ki bi jo ljudje morali poznati."