Svet 14.2.2015 5:30

Zasedba Texas 25-letnico praznuje z albumom največjih uspešnic

Glasgow, 14. februarja - Škotska skupina Texas, ki je zaslovela z uspešnicami, kot sta I Don't Want a Lover in Say What You Want, letos praznuje četrt stoletja obstoja, kar bodo obeležili z izdajo albuma Texas 25. Album največjih uspešnic bo, kot piše francoska tiskovna agencija AFP, na prodajne police prišel v ponedeljek.

Skupina, ki si je nadela ime po filmu Wima Wendersa iz leta 1984 Pariz/Teksas, je doslej prodala okoli 38 milijonov albumov. Pevka Sharleen Spiteri ne pozna recepta za uspeh. "Če obstaja skrivnost za tako dolg obstoj, upam, da obstaja še za nadaljnjih 25 let," je dejala v pogovoru za AFP.

Na albumu Texas 25 bodo na dveh zgoščenkah zbrane največje uspešnice, kot so poleg omenjenih še Black Eyed Boy, When We Are Together in Halo, ki pa bodo izvedene na nekoliko drugačen način, kot smo ga bili vajeni, je napovedala pevka.

Skupina je prvič zasedla vrhove glasbenih lestvic leta 1989 s skladbo I Don't Want a Lover, za najbolj plodovito obdobje pa se je izkazal čas med letoma 1997 in 2000 z albumoma White on Blonde in The Hush. Oba sta se uvrstila na prvo mesto britanskih lestvic in med deset najboljših drugod po Evropi.