Svet 18.2.2015 5:00

Na festivalu v Riu tudi hollywoodski vampirji Alice Cooper, Johnny Depp in Joe Perry

Rio de Janeiro, 18. februarja - Na glavnem odru brazilske izdaje festivala Rock v Riu, ki bo na prizorišču, imenovanem Mesto rocka potekala septembra, bo po napovedih organizatorjev nastopila tudi skupina Hollywood Vampires. Zasedba je združila rock veterana Alicea Cooperja, hollywoodskega igralca Johnnyja Deppa in kitarista skupine Aerosmith Joea Perryja.

Čeprav natančen dnevni razpored še ni določen, bo trojica nastopila v istem večeru kot Queens of the Stone Age in System of a Down, poročajo tuje spletne strani.

Trio si je ime nadel po pivski družbi, sestavljeni iz članov znanih skupin The Doors, The Who in The Beatles, ki se je v 70. letih zbirala v enem od barov v Los Angelesu. Po napovedih festivala bo izdal album, njegov nastop v Braziliji pa bo posvetilo velikim legendam rock and rolla.

Cooper, ki ga štejejo med pionirje hard rocka, je svojo solo kariero začel konec 70. let z albumi, kot so Welcome To My Nightmare, Lace and Whiskey, From the Inside in Constrictor. Perryja je revija Rolling Stone uvrstila med najboljše kitariste vseh časov.

Depp je doslej posnel več kot 50 filmov, svojo kariero pa je začel kot glasbenik in velja za velikega navdušenca nad rockom. Svoje glasbene sposobnosti je med drugim preizkusil in dokazal z glasbeniki, kot so Marilyn Manson, član Aerosmithov Steven Tyler in kitarist Rolling Stonesov Keith Richards.

Šesta brazilska izdaja festivala bo potekala od 18. do 20. ter od 24. in 27. septembra na prizorišču, ki se razteza na več kot 150.000 kvadratnih metrih. Poleg že omenjenih bendov bodo glavni zvezdniki velikega odra tudi Katy Perry, Faith No More in A-Ha.