Svet 25.2.2015 5:00

Pixies bodo na novi turneji predstavili tudi svež material

New York, 25. februarja - Skupina Pixies je lani po več kot 20 letih izdala album Indie Cindy. Člani zasedbe se maja odpravljajo na turnejo po ZDA, na kateri bodo poleg skladb z zadnjega albuma in svojih uspešnic preigravali tudi čisto nove skladbe, ki so nastale v minulih mesecih. Med drugim bodo nastopili v newyorškem gledališču Beacon ter na festivalu Boston Calling.

Kot je napovedano na spletni strani skupine, bodo Pixies na večjih nastopih izvedli nov in bolj razgiban nabor skladb iz celotnega obdobja delovanja skupine.

Pixies so po ponovni združitvi v letih 2013 in 2014 izvedli 120 koncertov in izdali album Indie Cindy. Lani je ob 25-letnici izida albuma Doolittle zasedba pripravlja tudi jubilejno izdajo.

Skupino trenutno sestavljajo Black Francis, David Lovering, Joey Santiago in Paz Lenchantin. Leta 2013 je band zaradi nesoglasji s frontmanom Blackom Francisom zapustila basistka Kim Deal.

Pixies so svetovno slavo dosegli v 80. letih. Njihov kultni album Doolittle iz leta 1989 velja za agresiven, nadrealističen izdelek, za katerega mnogi menijo, da je tlakoval pot alternativnemu rocku.

Med drugim je na njem skladba Debaser, močna, absurdna pesem, ki govori o rezanju zrkla, kar se nanaša na kratki film Luisa Bunuela in Salvadorja Dalija Andaluzijski pes.