Svet 12.3.2015 14:25

V Maastrichtu največji sejem umetnosti in starin

Maastricht, 12. marca - V Maastrichtu bodo danes odprli najpomembnejši sejem umetnosti in starin na svetu - TEFAF. Od petka do prihodnje nedelje, 22. marca, bo ponudil več deset tisoč slik, risb, pohištva, skulptur in nakita iz vseh obdobij od antike do danes. Sejem v tem južnonizozemskem mestu velja za "blagovnico bogatih", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Maastrichtski sejem je dogodek, ki ga zbiratelji in muzealci ne smejo zamuditi, saj predstavlja najboljša dela, ki so trenutno na trgu umetnin. Na njem sodeluje 275 vodilnih svetovnih galerij iz 20 držav.

Poleg del starih mojstrov in antičnih umetnin, ki so stalnica sejma, si je mogoče ogledati in kupiti še dela moderne in sodobne umetnosti, fotografije, oblikovalske izdelke 20. stoletja ter dela na papirju, piše na spletni strani sejma.

Kupovati jih je mogoče z najvišjo stopnjo zaupanja, saj njihovo kakovost, ohranjenost in avtentičnost preverijo in potrdijo strokovnjaki.

Kot piše dpa, sejem velja za "blagovnico bogatih" zato, ker dela starih mojstrov na njem kupujejo tajkuni, filmski zvezdniki in politiki, kot je nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi.

Eden izmed vrhuncev letošnjega sejma bo več kot 1000 let star evangeliar iz Nemčije, ki ga bodo ponudili za skoraj šest milijonov evrov.