Slovenija 16.3.2015 13:36

Za Cankarjev torek Ballister in Vladimir Kostadinović 4tet

Ljubljana, 16. marca - Torkov večer v Klubu Cankarjevega doma (CD) bo postregel z dvojnim koncertnim doživetjem. Neobrzdani ameriški trio Ballister bo predstavil nov studijski izdelek Worse For The Wear, kvartet na Dunaju živečega srbskega bobnarja Vladimirja Kostadinovića pa nov album The Left Side of Life.

Ljubljana. Cankarjev dom. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Cankarjev dom.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Udarni trio Ballister sestavljajo saksofonist Dave Rempis, violončelist Fred Lonberg-Holm in bobnar Paal Nilssen-Love. "Neustrašna energija Rempisa in Nilssen-Lova v kombinaciji z naelektrenimi norčijami Lonberg-Holma omogoča edinstveno slušno doživetje, ki spaja propulzivno ritmično interakcijo s tkivom noisa in občasnimi melodičnimi medklici. Pet albumov v petih letih priča o glasbenikih, ki jih ni strah slediti drzni viziji," so sporočili iz CD.

Na novem albumu Ballister Worse For The Wear se surova energija sestava omehča z mešanico introspektivnih pokrajin in trenutkov tihe lepote, ki ustvarjajo kompleksne zvočne prostranosti.

Kostadinović, dobitnik nagrade Jimmyja Wooda za dosežke v jazzu, že nekaj let prebiva in deluje na Dunaju. Ponaša se z nastopi na priznanih festivalih v ZDA, Evropi in na Kitajskem in sodelovanji s številnimi priznanimi glasbeniki. Med drugim z Gregoryjem Porterjem, Joejem Sandersom, Duškom Gojkovićem, Bobom Mintzerjem in Tonyjem Monacom.

V Ljubljani bo Kostadinović predstavil nov album The Left Side Of Life, ki je bil posnet med nastopom na jazz festivalu Generations International v švicarskem Frauenfeldu. Poleg Kostadinovića bodo v Klubu CD nastopili še saksofonist Tivon Pennicott, basist Joe Sanders in pianist Marko Črnčec.