Svet 20.3.2015 5:00

Adelin 21 razglašen za najbolje prodajan album tisočletja

London, 20. marca - Drugi studijski album britanske pevke Adele 21 je obveljal za najbolje prodajan album tisočletja v Veliki Britaniji, poroča The Guardian. Od izida leta 2011 so album na Otoku prodali v 4,74 milijonih izvodov. S tako visoko prodajo je Adele prekosila kultni album Amy Winehouse Back to Black, album Back to Bedlam Jamesa Blunta ter celo Beatle.

Adelin album 21 je bil na podelitvi grammyjev leta 2012 razglašen za album leta, Adele pa je s prireditve odnesla še pet drugih grammyyev. Leta 2013 je prejela oskarja za naslovno skladbo bondiade Skyfall. Njeni oboževalci težko pričakujejo pevkin tretji studijski izdelek, katerega izid so v medijih že večkrat neuspešno naznanjali. Adele se za enkrat posveča zasebnemu življenju.

Po raziskavi podjetja Official Charts je na drugem mestu najbolje prodanih albumov tisočletja pristal album Back to Black, ki je bil od izida leta 2006 prodan v 3,56 milijona izvodov. Na tretjem mestu je Bluntov Back to Bedlam (3,31 milijona prodanih izvodov).

Na četrtem in petem mestu sta album Leone Lewis Spirit in No Angel, ki ga podpisuje Dido. Do desetega mesta so se s svojimi albumi uvrstili še The Beatles, Michael Buble, David Gray, Lady Gaga in Coldplay.