Svet 22.3.2015 5:30

James Franco snema film po romanu Johna Steinbecka

Atlanta, 22. marca - V Atlanti so začeli snemati nov film v režiji Jamesa Franca z naslovom Negotova bitka. Sloni na istoimenskem romanu Johna Steinbecka in pripoveduje o moškem, ki želi v 30. letih minulega stoletja organizirati stavko nabiralcev sadja na jugu Kalifornije. Franco bo v filmu tudi nastopil ob boku Selene Gomez, Roberta Duvalla in Eda Harrisa.

Kanada, Toronto. Ameriški igralec James Franco. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Kanada, Toronto.
Ameriški igralec James Franco.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

V filmu bodo zaigrali še Nat Wolff, Vincent D'Onofrio, Bryan Cranston, John Savage, Sam Shepherd, Josh Hutcherson, Zach Braff, Analeigh Tipton, Ashley Greene in Ahna O'Reilly, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Scenarij za film, nastal po Steinbeckovi romaneskni predlogi iz leta 1936, podpisuje Matt Rager, ki je s Francom že sodeloval pri filmu V smrtni uri, ki je temeljil na romanu Williama Faulknerja.

Franco je s Sethom Rogenom odigral glavno vlogo v filmu Intervju, ki je ob izidu sprožil številne polemike. Gre za zgodbo dveh nesrečnih ameriških novinarjev, ki ju CIA vplete v poskus atentata na severnokorejskega voditelja Kim Jong Una. Severna Koreja je film opredelila za vojno dejanje.