Slovenija 24.3.2015 7:00

V Kinu Šiška 45. ljubljanski bazar stripov

Ljubljana, 24. marca - V CUK Kino Šiška bo danes potekal 45. ljubljanski bazar stripov, ki je namenjen predvsem nakupu, prodaji ali menjavi starih stripovskih izdaj. Bazarju so se pridružile tudi nekatere striparne, zato bodo na voljo tudi novi stripi. Bazar od leta 2006 organizira društvo ljubiteljev stripov Stripoholik.

Ljubljana. Kino Šiška. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Kino Šiška.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljanski bazar stripov je sprva potekal v podhodu pod Metalko, nato je kar nekaj let gostoval v prostorih OŠ Ledina, danes pa bo tretjič gostoval v prostorih šišenskega centra urbane kulture. Na začetku je bazar potekal enkrat mesečno, nato štirikrat letno, sedaj pa ga organizirajo dvakrat letno, je za STA povedal predsednik društva Stripoholik Tomaž Bobnar.

Prvotni namen bazarja je, da se ljubitelji stripov znebijo starih izdaj, jih prodajo ali zamenjajo. Na svoj račun pa bodo prišli tudi vsi tisti, ki bi radi katero od starejših ali pa novih stripovskih izdaj želeli dobiti ceneje, je pojasnil Bobnar.

Stripe lahko po predhodni najavi na bazarju prodaja vsak. Če bi si kdo želel prodati večjo zalogo starih stripov, Bobnar priporoča, da za informacije najprej pokliče organizatorje bazarja, saj ne odkupujejo čisto vsega. Če pa bi bi želel stripe podariti, naj jih odnese v striparno Pritličje na Mestnem trgu, kjer imajo prostor za branje, in sprejemajo stare izdaje.

Pri današnjem bazarju se bodo ljubiteljem stripov med drugimi pridružili celjska striparna Oblaček, nova ljubljanska striparna, ki deluje v lokalu Pritličje, ter striparna Buh iz ljubljanskih Murgel. Za njihovimi mizami bodo na voljo tudi nove izdaje.