Svet 24.3.2015 5:30

Po muzikalu Beautiful o Carole King bodo posneli film

London, 24. marca - Družba Sony Pictures namerava po muzikalu Beautiful, ki pripoveduje o zgodnji karieri in življenju ameriške pevke in tekstopiske Carole King, posneti film. Muzikal je na Broadwayju premiero doživel januarja lani, od februarja letos pa igra na londonskem West Endu. Scenarij bo prispeval Douglas McGrath, ki se podpisuje tudi pod muzikal.

Ljubljana. Kamera, filmska produkcija, snemanje, film. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Kamera, filmska produkcija, snemanje, film.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Pri projektu bo sodelovala produkcijska hiša Toma Hanksa Playton, piše britanski BBC.

Po besedah Michaela De Luce iz Sony Pictures so navdušeni, da bodo lahko ta navdihujoči in močni muzikal pokazali širšemu občinstvu.

Beautiful pripoveduje o začetkih kariere Kingove kot tekstopiske in kot pevke. Vanj je vključena vrsta pesmi, ki jih je Kingova pela, med njimi I Feel the Earth Move, So Far Away in Will You Love Me Tomorrow.

Muizkal je lani pobral dve nagradi tony, eno od njiju je dobila Jessie Mueller za lik Kingove. Ne West Endu je vlogo Kingove prevzela Katie Brayben.

Začetki kariere Kingove segajo v 60. leta minulega stoletja, ko je skupaj s tedanjim možem Gerryjem Goffinom napisala več kot dva ducata uspešnic za številne glasbenike. Kot pevka je uspeh doživela v 70. letih, ko je prepevala svoje lastne pesmi in se pri tem spremljala s klavirjem. Njen prvi album Writer je bil komercialno neuspešen, preboj je pomenil album Tapestry leta 1971, ki je bil 15 tednov na vrhu ameriške lestvice najboljših albumov.