Svet 27.3.2015 6:00

Clugova Radio and Juliet na gostovanju v Italiji

Rim, 27. marca - Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor se je odpravil na gostovanje v Italijo, kjer bo danes v gledališču Teatro Comunale di Carpi nastopil s predstavo Radio and Juliet. Ta mojstrovina koreografa Edwarda Cluga že deset let navdušuje gledalce po Evropi in v drugih delih sveta.

Maribor. Vodja mariborskega baleta Edward Clug. Foto: Bojan Šuštar/STA Arhiv STA

Maribor.
Vodja mariborskega baleta Edward Clug.
Foto: Bojan Šuštar/STA
Arhiv STA

Najlepšo ljubezensko zgodbo na svetu je v Radio and Juliet umetniški direktor mariborskega Baleta Edward Clug drzno soočil z epskimi razsežnostmi glasbe britanskega alternativnega rock benda Radiohead ter nežno ljubezen postavil nasproti hladnemu mehaniziranemu sodobnemu svetu. Z mešanico glasbe in značilnega minimalističnega giba Clug stopnjuje občutja obupa, odtujenosti in osamljenosti ter s tem ustvarja atmosfero nasilja in vse hitrejšega minevanja časa, so sporočili iz SNG Maribor.

Ob Clugu bodo na gostovanju v Teatro Comunale di Carpi v provinci Modena nastopili Matjaž Marin, Tiberiu Marta, Sergiu Moga, Yuya Omaki, Gaj Žmavc in Tijuana Križman Hudernik.

Balet Radio and Juliet se lahko pohvali z največjim številom gostovanj v zgodovini slovenskega baleta. Ob domačem občinstvu je očaral gledalce med drugim v Braziliji, Franciji, Južni Koreji, Kanadi, Rusiji in ZDA.

Na domačih odrskih deskah v Mariboru bo na ogled 23. aprila, ko bo ekipa slavila natanko deseto obletnico premiere. Takrat bo na sporedu tudi Clugov Tango.