Svet 6.4.2015 6:00

V Berlinu prihodnje leto razstava španskega slikarstva in kiparstva 17. stoletja

Berlin, 6. aprila - V berlinski Slikarski galeriji za prihodnje leto napovedujejo razstavo z naslovom Zlato stoletje - špansko slikarstvo in kiparstvo 17. stoletja. Na njej bo z več kot 100 deli španska umetnost tega časa predstavljena v vsej svoji raznolikosti in barvitosti, od El Greca, do idealiziranih prizorov triumfalnega visokega baroka.

Zlato stoletje španskega slikarstva in kiparstva je eno najzanimivejših poglavij v zgodovini zahodne kulture. Umetnost Španije, ki je bila tedaj tudi evropska velesila, je v tem stoletju doživela največji razcvet, piše na spletni strani Berlinskih državnih muzejev, pod okriljem katerih deluje galerija.

V zadnjih letih je bilo po svetu na ogled več razstav, posvečenih pomembnim umetnikom tega časa, kot so bili Velazquez, Murillo ali Zurbaran. Razstava v Slikarski galeriji, ki se ponaša z eno najpomembnejših zbirk španskega slikarstva v Nemčiji, ne bo predstavila le del velikanov španske umetnosti tega časa, ampak bo podala širšo sliko in predstavila vso raznolikost španske umetnosti 17. stoletja. Na ogled bo od 1. julija do 30. oktobra prihodnje leto.