Svet 9.4.2015 5:00

Rooney Mara in Nicole Kidman v drami Lion

Los Angeles, 9. aprila - Ameriška igralka Rooney Mara je nova okrepitev igralske zasedbe drame Lion (Lev). Po pisanju filmske revije Variety so v njej že Avstralka Nicole Kidman in britanski igralec Dev Patel ter številne indijske zvezde. Film nastaja pod režijsko taktirko Gartha Davisa.

Nemčija, Berlin. Avstralska igralka Nicole Kidman. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Nemčija, Berlin.
Avstralska igralka Nicole Kidman.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Po več tednih snemanja v Indiji se bo ekipa po pisanju nemške tiskovne agencije dpa sredi aprila preselila v Avstralijo.

Zgodba filma temelji na resničnih dogodivščinah Indijca Sarooja Brierleyja, kot jih je opisal v svojih spominih z naslovom A Long Way Home. Kot otrok je z materjo in bratoma živel v revščini, zato je z bratoma pogosto beračil na železniški postaji. Nekoč se je z vlakom po nesreči - od utrujenosti je zaspal in ko se je zbudil, ni mogel odpreti vrat vagona - odpeljal 1500 kilometrov iz rodnega mesta v Kalkuto. Od tam se mu ni uspelo vrniti v rodno mesto in čez nekaj časa ga je posvojil avstralski par. Po 25 letih se je odpravil v Indijo iskat svojo pravo družino.

Sarooja Brierleyja bo na filmskem platnu upodobil Patel, Kidmanova je prevzela vlogo Sue Brierley, katero vlogo bo prevzela Mara, pa še ni znano.