Svet 24.4.2015 6:00

Mož E.L. James piše scenarij za nadaljevanje Petdesetih odtenkov sive

Los Angeles, 24. aprila - Mož E.L. James, avtorice knjižne trilogije Petdeset odtenkov, piše scenarij za drugi del filmske trilogije Petdeset odtenkov sive, piše filmska revija Hollywood Reporter. Niall Leonard, ki je z britansko avtorico poročen že 28 let, je sicer tudi sam pisatelj in scenarist.

ZDA, Los Angeles. Igralka Dakota Johnson. Foto: Xinhua/STA Arhiv STA

ZDA, Los Angeles.
Igralka Dakota Johnson.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv STA

"Niall je izjemen in samosvoj ustvarjalec," besede producenta prvega dela filmske trilogije Michaela De Luce po omenjeni reviji povzema nemška tiskovna agencija dpa. Kot je še dejal, so veseli, da se je pridružil filmski ekipi Petdesetih odtenkov.

Kdaj bo drugi del trilogije prišel v kinematografe, še ni znano, je pa gotovo, da ga ne bo režirala Sam Taylor Johnson, ki je prevzela režijo prvega filma.

E. L. James je z erotično zgodbo o študentki književnosti Anastasii Steele, ki se spusti v ljubezensko avanturo z uspešnim poslovnežem Christianom Greyem, dosegla presenetljiv uspeh. Knjiga se je povzpela na vrhove lestvic najbolje prodajanjih knjig po vsem svetu. Prodali so je več kot 100 milijonov izvodov, prevedena pa je bila v več kot 50 jezikov.

Uspešnica je bil tudi prvi del filmske trilogije je na blagajnah kinematografov po svetu zaslužil več kot 504 milijone evrov.

Kot Christian Grey in Anastasia Steele sta v filmu zaigrala Jamie Dornan in Dakota Johnson, ki bosta zaigrala tudi v nadaljevanju.